A Vasas sem úszta meg

Az első játékrészben még bírta erővel az élvonalba most visszatérő Vasas, de a másodikban kijött a két csapat közötti különbség.
A Vasas sem úszta meg
A szombati szezonnyitó (a Fehérvárt vertük 32-18-ra) után kedden újra bajnoki mérkőzésen lépett pályára női kézilabdacsapatunk (a negyedik fordulóból előrehozott meccsen). Az ellenfél ezúttal az NB I/B-ből nyolc év után az élvonalba visszatérő, egyébként tizenötszörös magyar bajnok, tizenkétszeres Magyar Kupa-győztes, BEK-győztes Vasas volt. A veretes múlt ellenére a papírforma szerint ezen a meccsen nem igazán lehetett kérdés a ferencvárosi győzelem – még úgy sem, hogy az előző bajnoki óta csupán egyszer edzett a csapatunk, ráadásul az is erőnléti tréning volt.

A budapesti „rangadó” a hétköznap ellenére is kivonzotta a nézőket a lelátóra, érkeztek Angyalföldről is pár tucatnyian, de egy-egy „csatakiáltáson” túl a fél embernyi méretű dob jelenléte ellenére sem okoztak szerencsére túl sok hangzavart. Azt nem állíthatjuk, hogy a Bajnokok Ligájában megszokott hangulat uralkodott az Elek Gyula Arénában, de azért egyszer-egyszer megszólaltak a Fradi szurkolók. Nem úgy a második félidő kezdetén – a csapatok jó hat perccel a pihenőnek előre elrendelt negyed óra lejárta előtt megjelentek a pályán, s ha már így volt, a játékvezető jelt adott a folytatásra, csak épp a lelátó népe nem ért még ekkorra vissza a büféből.

Ez a mozzanat is azt mutatta, hogy öldöklő küzdelem azért nem volt a parketten, a mieink kényelmesen – talán túl kényelmesen is –, vagy fáradtan kézilabdáztak az első harminc percben, de a vendégek így is csak elvétve tudtak zavaróan közel zárkózni. Rontottunk lerohanás ziccert, szélről kétszer is a vonalat taposták a játékosaink, a hetesekkel is adódott probléma, de a szünetben így is öt gól volt az előnyünk.

Szinte várható volt, hogy a fordulás után gyorsan dűlőre viszik lányaink, egyrészt ekkorra volt várható, hogy lassan elillan előző napi kemény edzésből maradt fáradtság, másrészt aligha akartunk a végén izgulni. Szóval, a 17-12-es félidei állásról tíz perc alatt 25-13-at szorgoskodott össze a Fradi, hogy aztán utána teljesen kényelmesen játszhasson a végéig.
Az utolsó tíz percben óriási gólesőt láthattak a szurkolók, összesen tizennégy találat esett még ebben a periódusban, kilencet lőttek a mieink (köztük Szikora Melinda is egyet), ötöt pedig a vendégek – így alakult ki a 39-22-es végeredmény.

K&H női kézilabda liga, 4. forduló, előrehozott mérkőzés
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA – VASAS SC 39-22 (17-12)
Helyszín: Elek Gyula Aréna
Időpont: 2017. szeptember 12. (kedd) 18 óra
Játékvezető: Felhő Ferenc és Öcsi Tamás
A Ferencváros gólszerzői: Laura van der Heijden 8(5), Márton Gréta 7, Lukács Viktória 4, Háfra Noémi 4, Danick Snelder 3, Nerea Pena 2, Marija Jovanovics 2, Faluvégi Dorottya 2, Kovacsics Anikó 2, Schatzl Nadine 2, Szikora Melinda 1, Mészáros Rea 1, Hornyák Dóra 1(1)

fradi.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .