18 év után újra döntős!

A 18 év után döntős Ferencváros 12-9-re nyert a címvédő Szolnok ellen a férfi vízilabda ob I három győzelemig tartó fináléjának első, vasárnapi felvonásán.

A szolnokiak forgalmi dugó miatt háromnegyed órával a találkozó előtt érkeztek az összecsapásra, így melegíteni sem volt sok idejük. Ugyanakkor ez nem látszódott a címvédő játékán, pillanatok alatt kétgólos előnyre tett szert (1-3), s nyugodtabbnak tűnt, mint a 18 év után újra döntőt játszó Ferencváros. A zöld-fehérek aztán fokozatosan felvették a tempót és nem sokkal a nagyszünet előtt utolérték riválisukat (5-5).

A harmadik negyed elejét „átaludta” a Bajnokok Ligája-győztes Szolnok, ezt Varga Dénes használta ki, aki először egy szép egyéni megoldásból talált a hálóba, majd egy megúszást követően hozta kihagyhatatlan helyzetben Jansik Szilárdot. Cseh Sándor időkéréssel próbálta megfékezni a hazaiak lendületét, de nem járt sikerrel, Slobodan Nikic góljával 8-5-re lépett el az FTC. Stefan Mitrovic találata úgy tűnt, lezárja a mérkőzés fontos kérdéseit, azonban Zalánki Gergő és Aaron Younger visszahozta a meccsbe a Tisza-partiakat.

A zárófelvonás elején a Szolnok több lehetőséget is elszalasztott a felzárkózásra, a Ferencváros inkább az eredmény tartására rendezkedett be, s amikor kellett, megrázta magát, így összességében magabiztosan hozta a párharc első felvonását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .