Sergei Rebrov első mérkőzésén a Dibusz diadalt aratott

Sergei Rebrov első mérkőzésén a Dibusz – Botka, Blazic, Leandro, Heister – Gorriaran, Spirovski – Varga, Petrjak, Lovrencsics – Lanzafame összeállítású kezdőcsapatot küldte pályára.

A mérkőzés elején két apró helyzet alakult ki mindkét oldalon, előbb Cseri, később Varga révén. Nem sokkal később Blazic fejjel, Heister lábbal veszélyeztetett, de egyik sem ért gólt. A Lanzafame és Tóth között kialakult kakaskodás után feszült hangulatú lett a mérkőzés, de sárga lapot nem kapott senki az összeszólalkozásokból. Lanzafame a 35. percben nagy helyzetbe került Heister lepattanó lövése után, de kiterelte őt a mezőkövesdi védelem. Egy perccel később jött a félidő legnagyobb lehetősége: Lanzafame készített le Gorriarannak, aki nem sokkal, de mellé lőtt jó húsz méterről. A félidő második felére már a Fradi aktívabb lett, de gólt nem tudott szerezni, így döntetlennel mehettek a szünetre.

A második félidő elején a vendég csapat  közel járt a gólhoz, ám Heister passzát tisztázták a gólvonalról. Az 55. percben Varga tette ki a bal oldalt üresen érkező Petrjaknak, aki közelebb ment a kapuhoz, de Dombó védte az éles szögből érkező lövést. Két perccel később kontrázhatott volna a Mezőkövesd, de Botka megállította Cserit. Fél óra volt hátra a mérkőzésből, amikor Drazic lövésénél kellett nyújtóznia Dibusznak. Két percre a Fradi beszorult a kapu elé, Silye beadásánál a felső kapufa mentette meg csapatot. A 68. percben Vajda mehetett szembe Dibuszra, de kapus kirobbant és megmentette a helyzetet. Negyedórával a mérkőzés vége előtt Petrjak lesről sarkazott, Varga pedig nem sokkal maradt le a kapu előterében érkező labdáról. Beállt Bőle, Böde és Sigér is, ám a legfontosabb a középső csere volt, hiszen már a hosszabbításban járt a mérkőzés, amikor Perjak baloldalról érkező beadásába Böde nyúlt bele, és megszerezte a győzelmet jelentő találatot. Később még emberelőnybe is került a Ferencváros, mert Szalait kiállították.

A Ferencváros szeptember 2-án, vasárnap a MOL Vidit fogadja a Groupama Arénában.

NB I, 6. forduló
Mezőkövesd-FTC 0-1 (0-0)
Mezőkövesd:
 Dombó – Pillár, Silye, Szalai, Vadnai – Cseri, Meskhi, Tóth, Mevoungou – Vajda (Alves, 71.), Drazic (Koszta, 71.)
FTC: Dibusz – Botka, Blazic, Leandro, Heister – Gorriaran (Sigér, 87.), Spirovski (Bőle, 70.) – Varga (Böde, 80.), Petrjak, Lovrencsics – Lanzafame
Sárga lap: Lanzafame (28.), Cseri (30.), Spirovski (46.), Lovrencsics (60.), Mevoungou (77.), Szalai (79.), Pillár (82., 91.)
Piros lap: Pillár (32.)
Gól: Böde (91.)

fradi.hu nyomán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .