Tűz a Soroksári úton

A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a Soroksári úti épülethez.
Kigyulladt egy raktár Budapest IX. kerületében, a Soroksári úton. A mintegy ezer négyzetméter alapterületű, ötszintes, faszerkezetű épület teljes terjedelmében ég. A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre és megkezdték az oltást. Tizenhárom gépkocsival negyven-negyvenöt tűzoltó érkezett a káresethez. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja.

Az épület életveszélyessé vált, de a közvetlen összedőlés veszélye nem áll fenn. Négy magasból mentőről a beizzások, parázslások megszüntetésén dolgoznak a fővárosi hivatásos tűzoltók vízágyúkkal a IX. kerületi Soroksári útnál, ahol a reggeli órákban csaptak fel a lángok egy régi malomépületnél. Az ötemeletes épület teljes terjedelmében égett, az épületen belüli szintek és faszerkezetek a munkálatok közben leszakadtak. A helyszínre kiérkezett statikus vizsgálata szerint az épület életveszélyessé vált, de a közvetlen összedőlés veszélye nem áll fenn. Az oltási munkálatok idejére szünetelt az áramszolgáltatás, időközben a szolgáltató a környező épületekben és lakóházakban visszakapcsolta az áramot. A Dandár utca és a tűzzel érintett oldal továbbra is le van zárva a munkálatok miatt.

Katasztrófavédelem

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .