Miért?

Arold Péter

Az ember nem talál szavakat, amikor ilyeneket olvas. Fel nem tudom fogni, hogy mi vezérelheti ezeket az indulatokat? A hihetetlen nagy szabadság, a tanulatlanság, vagy egyszerűen csak butaság? Elképzelésem van. De azt nem bírná a képernyő.

Hirdetés

„Nem kertelünk, mélyen meg vagyunk döbbenve. Míg a járvány első hulláma alatt felfoghatatlan támogatást kaptunk a magyar társadalomtól, most a második hullám elején agresszióval és méltatlan kritikákkal, számonkérésekkel találkozunk”

– tették közzé ma reggel a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet közösségi oldalán.

Tegnap rendőrségi feljelentést is kellett tennünk. Egy bent fekvő gyermek édesapja nem volt hajlandó megállni a járvány megfékezése céljából felállított szűrési ponton. Az ott dolgozó kollegák, hiába mondták, hogy látogatási tilalom van érvényben, az elkövető félrelökte a biztonsági őrt, majd berohant az épületbe és meg sem állt a Gyermekszív Központ második emeletéig. A biztonsági őr itt utol érte és felszólította, hogy tegyen eleget az Intézet COVID-19 protokolljában előírt szűrési kötelezettségének és vegye fel – az ingyenesen biztosított – szájmaszkot. Az illető erre sem volt hajlandó, sőt, megütötte a szolgálatot teljesítő kollégát.
Az elmúlt napokban nem ez volt az egyetlen fájó történés, több kritika ért minket a járványügyi helyzet miatt bevezetett eljárásrendjeinkért. Higgyétek el, minden intézkedésünk a nálunk gyógyulók és gyógyítók érdekét védik. Az emberi életnél nincs fontosabb, a járvány második hulláma minket sem kerül el, a szív-és érrendszeri megbetegedéssel küzdők pedig a legveszélyeztetettebbek. Mi szívvel dolgozunk!
A járvány második hulláma idején nem kérjük, hogy etessetek (köszönet az Etesd a dokit!-nak), nem kérjük, hogy szépítsetek (köszönet a Szépítsd a dokit!-nak), csak annyit kérünk, hogy szeressetek. Egy jó szó, egy pozitív történet erőt adhat nekünk. Mert nekünk is van szívünk, és lelkünk is.
Most annak jött el az ideje, hogy SZERESD A DOKIT- és az összes egészségügyben dolgozót!
Ha van egy biztató szavad, mondd el hozzászólásban nekünk, vagy nyomj egy lájkot, és oszd meg a posztunkat!
A mérhetetlen tudatlanság és az elme teljes összezavarodottsága? A félelem? A félretájékoztatás, vagy éppen a pánik keltés, vagy a tagadás szüli ezeket a tetteket?
Szerintetek?

https://www.facebook.com/kardio.hu/posts/737741063448008

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .