A Vatikán hivatalos ördögűzője

Megosztom

Gabriele Amorth atya (1925-2016) az egyik legismertebb és legelismertebb katolikus pap volt, aki hosszú éveken keresztül a Római Egyház legismertebb ördögűzője volt. Őt gyakran „a Vatikán legfőbb ördögűzőjeként” emlegették.

Itália, Modena városában született 1925-ben. Fiatal korában belépett a katolikus egyházba és 1951-ben szentelték pappá. Egyik kiemelkedő érdeklődési területe az exorcizmus és az ördögűzés volt. Rendszeresen végezte az ördögűzést, és számos személyen segített a feltehetőleg ördögi megszállottság tüneteinek enyhítésében vagy megszüntetésében.

Amorth atya jelentős hatással volt az exorcizmus népszerűsítésére és az ördögűzés megértésére a modern világban. Számos könyvet írt az ördögűzésről, valamint a démoni megszállottság és a világ témáiról. Könyvei és interjúi által megpróbálta felhívni a figyelmet az ördögi erők létezésére és a lelki harc fontosságára.

Amorth atya hite és munkássága sok vitát váltott ki. Néhányan támogatták és tisztelték őt az ördögűzésben végzett szolgálataiért, míg mások kritizálták és kétségbe vonták a tevékenységei és kijelentései helyességét.

Amorth atya 2016-ban hunyt el, de az általa végzett munka és az ördögűzéssel kapcsolatos írásai továbbra is hatással vannak az emberekre és az egyházra. Az ördögűzés kérdése továbbra is vitatható és érzékeny téma a katolikus egyházban és azon túl.

Molnár Réka – Telex – véleménye a filmről, mert ugye kijött egy film a valamikor jobb szerepeket játszó Russel Crowe főszerepével a témáról.



Megosztom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .