Augusztus 4-én, pénteken befejeződik a Lánchíd felújítása

Megosztom

Augusztus 4-én, pénteken befejeződik a Lánchíd felújítása, megnyílnak a járdák, és velük együtt a hídfőkben lévő aluljárók is.

Ezzel – mintegy másfél hónappal hamarabb az eredetileg tervezett időpontnál – véget ér hazánk egyik legfontosabb kulturális örökségének és jelképének szerkezeti, illetve műemléki rekonstrukciója. Az ünnepélyes eseményhez kapcsolódva a Fővárosi Önkormányzat és a BKK színes szabadtéri programokkal várja az érdeklődőket.

Pénteken véget ér a Lánchíd felújítása, a gyalogosok déltől átkelhetnek a megszépült híd két oldalán végigfutó járdákon, és birtokba vehetik a hídfőkben lévő aluljárókat is.

A felújítás befejezéséhez kapcsolódva pénteken 18 órakor kezdődik a Fővárosi Önkormányzat és a BKK szervezésében a Lánchíd-piknik, ami ismeretterjesztő programokkal, utcazenészekkel, étellel és itallal, fényoroszlánokkal várja az érdeklődőket, sötétedés után pedig különleges alkalomhoz illő megvilágítást kap a híd. A rendezvény idejére lezárják a közúti forgalom elől a Lánchidat, ezért az arra járók és a résztvevők zavartalanul piknikezhetnek az útpályán.

Piknik a hídon kicsiknek és nagyoknak

A Lánchíd-piknik 18 órától éjfélig tart, és különböző szórakoztató, zenés és ismeretterjesztő programokat kínál:

• a budai és pesti oldalon felállított sátraknál a készlet erejéig fagylalt, perec és limonádé várja az arra járókat;

• a hangulatot élőzenés előadók fokozzák;

• a pesti oldali gyereksátorban a szervezők színezővel, rejtvényekkel, egy különleges Lánchíd-LEGO-építménnyel, valamint meglepetéssel várják a kicsiket;

 az érdeklődőknek csoportos, vezetett sétákon árulják el a felújítás kulisszatitkait a korszerűsítésben részt vevő szakemberek, sőt

 a kíváncsiak bepillanthatnak a hídmester életébe és irodájába is.

A programokról olvashatsz a bkk.hu portálon


Megosztom

  Már nem gondolkodnak a szociális temetésben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .