118 éves a Fradi

Megosztom

Május 3-án koszorúzással tisztelegtek a Ferencvárosi Torna Club 118 éves történelme előtt az egyesület megalakulásának helyén található emléktáblánál.

1899. május 3-a történelmi dátum a magyar sportéletben: ekkor alapították meg az FTC-t a Bakáts tér 14. szám alatti épületben, mely akkoriban is mint városi elöljáróság szolgált. Ennek centenáriuma, 1999 óta emléktábla hirdeti ezt a nevezetes eseményt, melynél minden évben koszorúzásra gyűlnek össze a Fradi vezetői, barátai, rajongói.

A megemlékezést Hélisz József, az FTC Baráti Körének főtitkára nyitotta meg, majd átadta a szót Orosz Pálnak. A Ferencvárosi Torna Club vezérigazgatója ünnepi beszédében kiemelte, az FTC története egyedülálló és példátlan sikerekben gazdag, de nehéz időszakoktól sem volt mentes. Akadtak olyan sötét idők is, mikor a nevéért és a színeiért kellett küzdenie. A Fradi-szív dobogását azonban senki nem tudta betiltani. A Fradi nem csak egy sportklub, hanem egy eszme, amit mi, szerencsések, a fradisták minden nap átélhetünk, mert az FTC nem csak volt és van, de lesz akkor is, mikor mi már nem élünk.

A beszéd után Ferencváros Önkormányzatának nevében dr. Ruzsits Ákos Jenő aljegyző helyezte el az első koszorút. Őt követte az FTC-t képviselő Orosz Pál és Tobak Csaba, a Fradi Múzeum vezetője, végül az FTC Baráti Köre és a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület  képviseletében Dr. Springer Miklós és Takács Tibor koszorúzott és hajtott fejet az emléktáblánál.

Az ünnepség végén a megjelentek közösen elénekelték a jól ismert Fradi indulót, majd Hélisz József emlékeztetett mindenkit Dr. Springer Ferenc, az FTC alapító-elnöke emléktáblájának közelgő átadására május 10-én, 18 órakor a Hőgyes Endre utca 11. szám alatt.


Megosztom

  Felhívás! Utca takarítás IX. kerület

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .