Parkolási és helyiségbérletfizetési gondokon enyhít a Főváros

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes élő Facebook-bejelentkezésben számoltak be a koronavírusjárvány megfékezésére irányuló fővárosi intézkedésekről.

A mai napon Sára Botond a budapesti kormányhivatal első alkalommal hívta össze a Fővárosi Védelmi Bizottságot. Ezen a fórumon keresztül a főváros és a kerületek is meg tudják fogalmazni igényeiket. Budapest és a kerületek számára elsődleges a járóbetegellátásban, a szociális szférában, a közösségi közlekedésben és a hivatalokban dolgozók egészségének védelme, ezért a főpolgármester jelezte, hogy a főváros igényt tart 1 millió db FFP-maszkra, illetve 5 millió sebészeti szájmaszkra tart igényt, amelyekből már a lakosságnak is lehetne juttatni. Budapest nem csak a védőfelszerelést ígérő kormánnyal tárgyal, hanem több beszállítóval is, ha kell, saját forrásból szerzi be az eszközöket.

A parkolás kérdése többször előkerült az utóbbi napokban, a főváros megkeresett több áruházat, többek között a MOM-ot, az Aréna Plazát és az Örs vezér téri IKEA-t, hogy a kihasználatlanság miatt felajánlják a parkolóhelyeiket. Ez több ezer plusz parkolóhelyet jelent ingyen vagy jelképes áron, amely enyhíthet a parkolással kapcsolatos gondokon.

A főpolgármester továbbá azt is elmondta, hogy több polgárőr is bekapcsolódott az idős ellátásba, illetve megköszönte a MOL Limo és a GreenGO cégeknek, hogy felajánlották autóikat a főváros számára. Azok a kis- és középvállalkozók, akik a fővárostól bérlik üzlethelyiségüket márciustól júniusig nem kapnak számlát a bérleti díjról, ha pedig megtartják munkavállalóikat, nem csak haladékot, de jelentős kedvezményeket is kapnak a bérleti díjból a forgalomkiesés mértékét figyelembe véve.

Budapest ismét megmutatta szolidáris arcát, a felajánlások fogadására és koordinálására külön munkacsoport alakult, amelyet Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes vezet.

A Fővárosi Önkormányzat a mai nappal elindította koronavírus-honlapját, amely a járvánnyal kapcsolatos információkat foglalja össze a budapestiek számára. A honlap elsődleges platformja a fővárosi híreknek a témában, a fővárosi operatív törzs ajánlásainak és a főpolgármesteri bejelentéseknek.

koronavirus.budapest.hu összefoglalja azokat az ajánlásokat, amelyeket a városvezetés karantén idejére fogalmazott meg. Elérhető rajta minden változtatás, amely a fővárosiak minden napjait érinthetik.

A folyamatosan frissülő információk mellett, a központi kormányzat intézkedései is megtalálhatók rajta, csakúgy, mint a fővárosi szolgáltatások listája és az ügyfélszolgálat elérhetőségei. A honlapon keresztül felajánlásokat is lehet tenni, amelyeket a Főváros segít eljuttatni az azokra rászorulóknak és visszajelzést ad a felajánlástevőnek.

0 0 votes
Article Rating

Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments