Közélet

Parkolási és helyiségbérletfizetési gondokon enyhít a Főváros

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes élő Facebook-bejelentkezésben számoltak be a koronavírusjárvány megfékezésére irányuló fővárosi intézkedésekről.

A mai napon Sára Botond a budapesti kormányhivatal első alkalommal hívta össze a Fővárosi Védelmi Bizottságot. Ezen a fórumon keresztül a főváros és a kerületek is meg tudják fogalmazni igényeiket. Budapest és a kerületek számára elsődleges a járóbetegellátásban, a szociális szférában, a közösségi közlekedésben és a hivatalokban dolgozók egészségének védelme, ezért a főpolgármester jelezte, hogy a főváros igényt tart 1 millió db FFP-maszkra, illetve 5 millió sebészeti szájmaszkra tart igényt, amelyekből már a lakosságnak is lehetne juttatni. Budapest nem csak a védőfelszerelést ígérő kormánnyal tárgyal, hanem több beszállítóval is, ha kell, saját forrásból szerzi be az eszközöket.

A parkolás kérdése többször előkerült az utóbbi napokban, a főváros megkeresett több áruházat, többek között a MOM-ot, az Aréna Plazát és az Örs vezér téri IKEA-t, hogy a kihasználatlanság miatt felajánlják a parkolóhelyeiket. Ez több ezer plusz parkolóhelyet jelent ingyen vagy jelképes áron, amely enyhíthet a parkolással kapcsolatos gondokon.

A főpolgármester továbbá azt is elmondta, hogy több polgárőr is bekapcsolódott az idős ellátásba, illetve megköszönte a MOL Limo és a GreenGO cégeknek, hogy felajánlották autóikat a főváros számára. Azok a kis- és középvállalkozók, akik a fővárostól bérlik üzlethelyiségüket márciustól júniusig nem kapnak számlát a bérleti díjról, ha pedig megtartják munkavállalóikat, nem csak haladékot, de jelentős kedvezményeket is kapnak a bérleti díjból a forgalomkiesés mértékét figyelembe véve.

Budapest ismét megmutatta szolidáris arcát, a felajánlások fogadására és koordinálására külön munkacsoport alakult, amelyet Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes vezet.

A Fővárosi Önkormányzat a mai nappal elindította koronavírus-honlapját, amely a járvánnyal kapcsolatos információkat foglalja össze a budapestiek számára. A honlap elsődleges platformja a fővárosi híreknek a témában, a fővárosi operatív törzs ajánlásainak és a főpolgármesteri bejelentéseknek.

koronavirus.budapest.hu összefoglalja azokat az ajánlásokat, amelyeket a városvezetés karantén idejére fogalmazott meg. Elérhető rajta minden változtatás, amely a fővárosiak minden napjait érinthetik.

A folyamatosan frissülő információk mellett, a központi kormányzat intézkedései is megtalálhatók rajta, csakúgy, mint a fővárosi szolgáltatások listája és az ügyfélszolgálat elérhetőségei. A honlapon keresztül felajánlásokat is lehet tenni, amelyeket a Főváros segít eljuttatni az azokra rászorulóknak és visszajelzést ad a felajánlástevőnek.

Ezt is olvassa el!
Ez még rosszul is elsülhet

Elemző: ronthatja az ellenzéki pártok megítélését a hétfői szavazás Ronthatja az ellenzéki pártok megítélését az, hogy nem járultak hozzá a Elolvasom

Tokió 2020

A sportolók és edzők döntő többsége egyetértetett abban, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem tehetett mást, minthogy elhalasztja a nyári Elolvasom

Hiba melyet a kormánymédia kihasznál

A Péter Hivatalból tett bejelentést a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál a Ferencvárosi Szociális Foglalkoztató és Ellátó Nonprofit Kft. (FESZOFE) Elolvasom

Miért?

Arold Péter Az ember nem talál szavakat, amikor ilyeneket olvas. Fel nem tudom fogni, hogy mi vezérelheti ezeket az indulatokat? Elolvasom

A polgármester asszony zsidózása
Baranyi Krisztina

A Péter Baranyi Krisztinát a kerület független polgármesterét támadja a jobboldali sajtó, a napokban tett "antiszemita" kijelentése miatt, amit egy Elolvasom

0 0 vote
Article Rating
0
Érdekel minket az ön véleménye is.