Talált kulccsal nyúlták le a terepjárót

Talált kulccsal vitték el a terepjárót. Csak 48 óráig örülhettek a könnyen szerzett zsákmánynak a tolvajok. A rendőrök elfogták őket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányságán 2020. április 1-jén tett feljelentést egy vietnámi férfi, akinek ellopták a 7,5 millió forint értékű autóját. A józsefvárosi nyomozók megkezdték az adatgyűjtést, a térfigyelő kamerák felvételeinek ellenőrzését, és értesítették a BRFK Felderítő Főosztály Gépjármű Bűnözés Elleni Osztályát is.

Nem sok idő telt el, amikor a Felderítő Főosztály munkatársai egy ferencvárosi parkolóban megtalálták a lopott Audit. A rendőrök tudták, hogy a tolvajok visszamennek a terepjáróért, ezért a VIII. kerületi nyomozókkal közösen figyelni kezdték a környéket.

Rövid várakozás után egy társaság érkezett taxival, ami a lopott autótól nem messze állt meg. Az egyik utas odament és kinyitotta a kocsit, de amikor be akart ülni elfogták őt és két társát is.

A VIII. kerületi rendőrök a 16 éves F. A.-t, a 21 éves K. Renátót, és a 33 éves Cs. Lászlót jelentős értékre elkövetett orgazdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Negyedik társukat a 48 éves G. Bélát – aki a kocsi kulcsát megtalálta és társainak átadta – jelentős értékre elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Társai szabadlábon védekeznek.

A nyomozók a terepjárót visszaadták tulajdonosának.​