Szebb, zöldebb és akadálymentes lesz az új Bakáts tér

Megosztom

Júliusban elkezdődik és a tervek szerint még idén befejeződik a Bakáts tér felújítása. Ez a Bakáts utcának a Lónyay utcáig tartó szakaszát és a Tompa utca Nagykörútig tartó részét is érinti.

 

Munkálatok a felszín alatt és felett

Felújítjuk a járda és az úttest alatti közműveket, átépül a tér felszíne is, ezért a felújítás 5 hónapja alatt nem lehet parkolni az érintett területeken. A gördülékeny munkavégzés érdekében arra kérjük az autósokat, hogy autóikkal álljanak el a területről legkésőbb 2021. július 25. vasárnap 24.00 óráig.
A július 26. után ottmaradó autókat a Közterület-felügyelet elszállíttatja.
A felújítási munkák 2021. július 26-án kezdődnek és a tervek szerint 2021. december közepéig tartanak.

A felújítás alatti új forgalmi rend

A Bakáts teret a Ráday utcai oldal kivételével lezárják.
Az autók a Ráday utcában a Kinizsi utca felől a Bakáts utcáig egy irányban, a Boráros tér felől szintén egy irányban a Bakáts utcáig haladhatnak.
Mindkét irányból behajthatnak a Bakáts utcába, és innen lehet kihajtani a Lónyay utca irányába.
Lezárják a Tompa utcát is a Bakáts tér és a Ferenc körút között.
A Knézich utca zsákutcává válik a Hőgyes Endre utcától a Bakáts térig. Parkolni a közlekedési táblák szerint lehet itt.
A lezárt területeken (Bakáts tér, Tompa utca érintett szakasza) nem lehet parkolni. A Bakáts utca részlegesen lesz lezárva a Lónyay utca és a Bakáts tér között. A lezárás mellett a tér felől a Lónyay utca felé egy irányba haladhat a forgalom, és az első ütemben ezen forgalmi irány szerinti bal oldalon is lesznek parkolóhelyek.

 

A felújítással járó felfordulás és az ideiglenes forgalmi rend bosszúságot is okoz majd Önöknek, de kérjük, hogy legyenek türelemmel és megértéssel. Nemcsak egy élhetőbb teret kapnak vissza, hanem azzal is számolhatnak, hogy ingatlanjuk többet fog érni.

A terveket a Garten Stúdió Tájépítész Tervező Iroda készítette. A kivitelezést a Penta Általános Építőipari Kft. és a Vianova 87 Zrt. konzorciuma végzi. A kivitelezés teljes költsége 1,065 milliárd Ft amelyhez a Fővárosi Önkormányzat TÉR_KÖZ pályázata 250 millió forintos támogatást biztosított.
Megértésüket és türelmüket köszönjük!


Megosztom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .