Elhunyt Kóbor János

Elhunyt Kóbor János a legendás Omega együttes frontembere. Benkő László, Mihály Tamás után az együttes énekes frontembere Kóbor János is felköltözött zenésztársai közé. Mecky novemberben került kórházba, COVID 19 vírus fertőzéssel.

Halált az együttes Facebook oldalán is megírták.

A zenész nem élt az oltás lehetőségével, és egy régebbi interjújában azt is elmondta, hogy az influenza elleni védőoltást sem kérte soha.

Az Omega amellett, hogy a hazai rocktörténet egyik legkiemelkedőbb együttese, az utóbbi években azzal került be rendre a hírekbe, hogy a legtöbbet plagizált magyar bandává vált.

Kóbor János díjai, elismerései:

1970 – Yamaha fesztivál fődíja 1986 – Liszt Ferenc-díj megosztva a Omega együttes tagjaival 1995 – A Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztje 2011 – Pro Urbe Budapestért díj – megosztva az Omega együttes tagjaival 2013 – Kossuth-díj megosztva a Omega együttes tagjaival 2013 – Budapest díszpolgára 2013 – Ortodox Érdemrend Nagykeresztje – Oroszország 2016 – Emberi Méltóságért-díj 2018 – Fonogram Életműdíj – megosztva az Omega együttes tagjaival

0 0 votes
Article Rating

Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments