Párbeszéd: a kormány lemondott az emberekről

Arold Péter 

A szociális törvényhez benyújtott kormányzati módosító javaslatból kiderül, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és kormánya lemondott az emberekről – fogalmazott pénteki, online sajtótájékoztatóján a Párbeszéd frakcióvezetője.

A képviselő asszony szerint azzal, hogy a módosításban az szerepelne, hogy a szociális ellátásért maga az egyén szerepelne, a kormány szociális érzékenysége is leszerepelt.

A szociális törvény módosításával, ahol a kormány – Orbán Viktor – az egyént jelöli meg a szociális helyzetének felelősségért, gyakorlatilag a “Segíts magadon, az Isten is megsegít” elveket vezeti be a szociális ellátás területén.

    Szabó Tímea hangsúlyozta, a hatályos jogszabályban az áll, hogy a szociális ellátás elsősorban az állam és az önkormányzatok feladata. A módosító javaslat azonban kimondja, hogy elsősorban az egyén a felelős, aztán “rátolja” az ellátás felelősségét a karitatív szervezetekre, az egyházakra, az önkormányzatokra és csak a “sor legeslegvégén” szerepel az állam – emelte ki a képviselő.
    A módosító indítvány visszavonását kérő frakcióvezető úgy fogalmazott: Orbán Viktor és kormánya szerint a bajbajutottaknak való segítségnyújtás “egy kommunista dolog”.
    A politikus egyúttal emlékeztetett, pártjuk már benyújtotta azt a javaslatot, ami a következő négy hónapban havi ötvenezer forint rezsitámogatást juttatna minden olyan háztartásnak, ahol az egy főre jutó jövedelem nem éri el az átlagbér szintjét. Azt is kérte a kormánytól, hogy nyújtson támogatást a lakóépületek energiahatékonysági felújításához és indítson olyan képzési programot, amelynek résztvevői a későbbiekben a megújulóenergia-szolgáltatás fejlesztéséért dolgozhatnak.

0 0 votes
Article Rating

Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments