Bolha kérdés. Fontos dolog, de ne csináljunk belőle elefántot, bízzuk szakemberre

Szponzorált tartalom

A bolha általában háziállat által kerül be a lakásba. Ha otthonodban bolhák vannak, akkor arról általában a bokakörnyéki, viszkető csípések árulkodnak. Az sem kizárt, hogy deréktájon tapasztalod a csípéseket. Ha más testfelületeden találsz csípéseket, akkor azt valószínűleg nem bolha okozta. Általában a csípések árulkodnak a bolha jelenlétről, ugyanakkor az sem kizárt, hogy magával a rovarral találkozol, bár mivel nagyon apró méretű, ez nem igazán valószínű. Ha mégis így lenne, akkor maga a rovar mérete kettő-négy milliméter, színe fekete vagy vöröses-barnás, teste fényes. Leginkább arról ismerheted meg, hogy akár tíz-harminc centis távolságra is gond nélkül elugrik.

Hívjon most! +36 70 741 6382

A bolha nagyon szapora rovar. Olyannyira, hogy három-négy hónapos életciklusa alatt képes akár ötszáz petét is lerakni. A kifejlett bolhák vérrel táplálkoznak, ezért csípéseket tapasztalhatsz magadon és családtagjaidon, ha otthonodban bolhák vannak jelen. A bolha peték leginkább a padló repedéseiben találhatók meg és elsősorban porral táplálkoznak, így ezen rovarok ellen a legjobb védekezés a tiszta, forró vízzel való felmosás. A portalanítás is nagyon fontos, azonban arra is ügyelni kell, hogy a rejtett részeket se hagyd ki, hiszen a nehezen elérhető részek is tartalmazhatnak bolha petéket. Ha rendelkezel háziállattal, akkor nem kizárt, hogy általa került a lakásba a bolha, így az állat bolhátlanítása is fontos feladat.

Mivel a bolha nagyon szapora rovar, a csípések pedig nagyon kellemetlenül viszketnek, ezért nincs mire várni, jobb, ha mielőbb segítséget kérsz! Az óvintézkedések és az alapos takarítás mellett a szakember segítsége nyújthat teljes körű védelmet, illetve a bolhák teljes kiirtását. A bolhairtás sikeressége, illetve a család biztonsága érdekében legalább két órára el kell hagyni a lakást. Elsősorban a padló kerül kezelésre, így nagyon fontos, hogy a padlót szabaddá kell tenni. A szőnyeg maradhat, viszont a különféle ruhákat, játékokat, egyéb földön található tárgyakat el kell tenni. A bolhairtást követően körülbelül másfél hétig nem szabad felmosni a padlót, különben ez csökkenti az irtás sikerességének esélyét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .