„Minden egyes négyzetméternyi zöld közösségi használatú lenne”

Pénteken terepbejárással egybekötött tervbemutatót tartott Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere a 2023-as atlétikai világbajnokság tervezett helyszínén, a Vituki egykori telephelyén. Baranyi bejelentette, hogy csak bizonyos feltételek teljesülése esetén támogatják a világbajnokság megrendezését és így a helyszínül szolgáló stadion megépítését.

„Minden egyes négyzetméternyi zöld közösségi használatú lenne”

– emelte ki Baranyi a kiegészítő terv kapcsán. A létesítmény köré tervezett közparkban szoborparkot, kutyafuttatót, hajókikötőt, játszóteret, óvodát, kerületi szakrendelőt is építenének.

Baranyi nem atlétikai stadiont, hanem egy tömegsportcélú központot szeretne a Ferencvárosba, amit a vb után átadnának Budapest lakosságának.

A polgármester a sajtótájékoztatón mindehhez bemutatott egy koncepciótervet, amit építészek segítségével alkotott meg- irja az index.hu

Az atlétikai stadion területét második Margitszigetnek álmodják

Ezzel érvel legalábbis a stadionépítést támogató Magyar Atlétikai Szövetség, amely aggódik, hogy egy esetleges népszavazás vagy a stadionstopos Karácsony Gergely keresztbe tehet a 2023-as vb-nek. Az ellenzők pazarlásnak tartják, a vb-szervezők szerint városrehabilitációról van szó.

 

  Mit tegyél, hogy ingatlanod sikeresen tudd eladni?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .